Даниел Данчев празнувал щур рожден ден на Васил Божков.

Кюстендилският бизнесмен Даниел Данчев, първа дружка на Васил Божков, братя Бобокови и фен на Мая Манолова, се вля в редиците на ГЕРБ Кюстендил. Слуховете в герберските среди в града носят, че Данчев имал апетити към ръководството на местната структура, мераците му обаче били охладени. За момента той е редови член и не е в ръководството, макар да има як финансов гръб. За първи път на политическата сцена открито той се показа на събрание на ГЕРБ Кюстендил преди месец. Той цъфна на сбирка на председателите в областта, което озадачи всички.

Появи се информация, че се готви преврат в местната структура, тъй като за събранието пристигнаха Цветомир Паунов и Красимир Велчев. Най- вероятно се очаква Данчев да помага финансово в предстоящите избори на ГЕРБ, което ще му се осребри с пост в областното ръководство. От централата на партията в София обаче съобщават, че рокади в структурата не се задават.

Мая Манолова

В Кюстендил коментират, че Данчев се появи на кадри от яхтата на Божков, кюстендилци си спомнят, че е помагал за предизборната кампания на Мая Манолова през 2014 г. На името му се водят 5 фирми, а на брат му Страшимир 6. Най- голямата им фирма, занимаваща се с дограма, тръгва след финансова инжекция от Българската банка за развитие в размер на 32 млн. евро. „Евростилл” ООД е правоприемник на създадената през 1992 година в Кюстендил ЕТ „Генчо Данчев“. Дружеството е производител и доставчик на интериорни врати, PVC и алуминиева дограма и др. Фирмата осигури вратите на реконструирания полицейския участък в ромския квартал в Кюстендил. Даниел Данчев присъства на откриването. Името му се свързва със запомнящата се визита на небезизвестния Николай Методиев – Ники Пилето в града. Ники Пилето бе сред най-тачените гости на фамилията Данчеви при откриването на супермодерния им цех за производство на алуминиева дограма. Сред гостите на събитието тогава бе и бившият главен прокурор Иван Татарчев, който има стари връзки с Кюстендил, най – вече с Валери Ненов – Шамшала, друг бизнесмен от областния център, който от години е лидер на ВМРО тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here