Недялка Джикова, прегазена от дрогиран шофьор в Самоков, pазказа пред БТВ за инцидента, който едва не отне живота й. Жената, която работеше към синя зона в община Самоков, е прикована към болничното легло, но се надява да проходи отново. Зловещият инцидент стана през юли на паркинга пред полицията в Самоков.

Близо 200 души се събраха през лятото на протест пред съдаа в града с искане за строго наказание за Виктор Делигълъбов.

„Четири пъти погледнах, огледах се да пресека, никой нямаше. Автомобилите бяха в покой. В момента, в който съм тръгнала да пресичам, той е тръгнал назад. И ме удря отзад. Аз не го виждам как ме удря отзад. Падам под автомобила и той вече ме прегазва, и втори път тръгва напред“, разказа Недялка.

Колеги на Недялка на мястото на жестокия инцидент.

„Не мога да си представя – едно животно не можеш да блъснеш на пътя, камо ли да блъснеш човек и да го подминеш, и да избягаш. Не може, нечовешко е“ каза пострадалата.
След жестокия удар тя е със счупвания на таза, ръцете и ребрата, премазани бели дробове и хематом в мозъка.
„Да оцелееш след такова нещо е чудо. Чудо е“, категорична е Недялка
„Крепеше ме надеждата за децата – че не трябва да остават сами. Единствено това. На Господ и Богородица непрекъснато се молех. Не исках да умирам. Исках светлина, исках надежда… и я получих“, споделя тя. Казва, че сега живее втори живот, а мечтите й са да не зависи от чужди грижи и отново да проходи.

В момента шофьорът на джипа Виктор Делигълъбов е на свобода под гаранция от 5000 лв. Решението на Софийски апелативен съд от 17 септември шокира Самоков.

Виктор Делигълъбов се върнал от Нидерландия дни преди инцидента.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here