Крум Милев пред порутената къща на родителите на баща му, където е минало детството му.
Girl in a jacket
ЕТ „Крум Милев“ изскача в Търговския регистър, прехвърлил през 2010 г. дяловете си от бащината фирма „Тоби“ 
Бащиният мерцедес докара яки ядове на зам.- кмета на община Дупница Крум Милев. Милев узурпира вниманието в града с джип Мерцедес МL, който от известно време оставя на паркинга на общината. „От къде пари за тази кола? От години декларацията за имотното му състояние е празна?“, звъняха читатели на „4Власт“, минути след като Милев слезъл от джипката и се запътил към кабинета си.
„Това е поредният фалшив сигнал срещу мен. Колата е с транзитни номера, тя е на повече от 10 години. Не струва повече от 20 000 лв. и е на баща ми, който е бизнесмен. Моята кола е на ремонт, затова взех джипа. Аз карам мерцедес на 15 години. Всички знаят, че е купен от депутата Кирил Калфин преди около 10 години. Но и той е на баща ми, но го ползвам. На мое имам два автомобила- голф 2, който подарих на един мой съученик, и една лада. Нея също съм подарил на приятел от Яхиново, не зная дали я кара. Още обаче плащам данък за двете коли, защото не съм ги отписал от мое име. Разбрах, че срещу мен има и сигнал в прокуратурата в Дупница за това, че има регистрирана фирма на мое име. Работя само като зам.- кмет, нямам фирма. Влязох в Търговския регистър. На името Крум Милев излязоха над 20 фирми- сред тях гумаджийници и други подобни, записани на мои съименници. Те обаче не са мои. Нека прокуратурата си свърши работата, не съм викан за разпит. Разбрах, че според сигнала аз съм подавал и фалшива имотна декларация. Жалбоподателите смятат, че декларацията ми е фалшива, защото от 9 години нямам нищо за деклариране освен заплатата от общината и документите са на практика празни.“, коментира Крум Милев.
Наша проверка показа, че името на зам.- кмета изскача в две фирми. Едната е бащината му фирма „Тоби“ ООД. Става ясно, че на 16 февруари 2010 г. Милев е прехвърлил своя дял на баща си Стойчо, който е управител на дружеството и притежава 84% от него. Участие имат още сестрата на зам.- кмета Йорданка Милева и Илиан Стоянов.
Проблемно обаче изглежда ЕТ- то на името на Крум Милев. И до днес като търговец в Търговския регистър е записан именно Крум Милев. От публукиваните в Търговския регистър документи не става ясно дали фирмата е с прекратена дейност. За последно са подавани годишни финансови отчети през 2011 г., те са за 2007, 2008 и 2009 г.
На адреса в жк „Бистрица“ в Дупница, на който е регистрирана фирмата, са записани и 5 други. Това са „Георги Митев- Нико 1“ ЕООД, „Фронка Милева- Дани ЕТ“, „Георги Митев- Нико“ ЕТ, „Никола Николов- Дунакс ЕТ“, „Татяна Войнова“ ЕТ.
Действително, за 9 години във властта Крум Милев на практика няма нищо декларирано освен кредит от 7000 лв., теглен през 2014 г. В последните години той е обявил единствено доходите си от заплата. Става ясно, че за 2017 г. е получил общо 22 914 лв., за 2018 г.- 23 559 лв. и за миналата година 23 798 лв.
За „4Власт“ той заяви още, че живее в апартамент в Дупница, който не е негова собственост, а къщата в село Бистрица е на баба му.  „На мое име нямам нищо, живея само от заплатата на зам.- кмет. Когато напусна, ще се върна във фирмата на баща ми.“, съобщи Милев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here