Светослав Лобушки

Валентин Герчев

Световноизвестният телевизионен канал НВО е включил в своя филмова продукция песен на петричкия композитор Светослав Лобушки. “Така се работи, екипа се свърза с мен и след като дадох съгласието си, те първо ми благодариха, а след това ми преведоха определена сума .“, призна именития ни съгражданин, който обаче е огорчен от последното решение на КЗК, с което се отхвърля искането на българските музиканти за 30% българска музика в радиа и останали средства за масова комуникация. Всъщност, това предложение е отхвърлено и от парламента, след като е внесено от колеги музиканти на Лобушки.

С искането си от съсловието на българските композитори и музиканти, е, целено, правното регулиране на пускането на песни и съответно заплащането на авторски права от всички, които се възползват от тази вид услуга .

Светослав Лобушки е крайно неудовлетворен от решението на КЗК, с което се твърди, че така поднесено, искането има дискриминационен вид спрямо останалата музикална продукция от западни автори на песни .“Живея с чувството, че съм чужденец в собствената си държава !, смята авторитетният автор и композитор на българска музика, позната сред ценителите в цялата страна .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here