Община Сапарева баня отправи покана до „Боби къмпани“ на Бойко Йовев да се заеме със зимното поддържане в курортната община срещу заложената сума от 83 998,80 лв. с ДДС.
До поканата към фирмата, регистрирана в сапаревобанското село Ресилово, се стигна, след като не беше подадена нито една оферта по обявената от общината обществена поръчка. Йовев оперира в Сапарева баня през зимата от няколко години. Ангажиментът за новия сезон е в рамките на 90 дни и приключва до 1 април.
В обхвата на поръчката са включени дейности по поддържане на общинската пътна мрежа при зимни условия. В това число почистване от сняг и лед и третиране против заледяване (опесъчаване) на пътните настилки и съоръжения по общинската пътна мрежа. Общата дължина на пътищата, които подлежат на зимно поддържане, е 71,05 км. Включени са пътищата в град Сапарева баня и селата Паничище, Сапарево, Овчарци и Ресилово.
Припомняме, че през изминалата зима имаше кризисна ситуация в Паничище. След обилен снеговалеж през февруари тази година група деца се оказаха блокирани, имаше и сигнали за закъсали по пътя коли. Тогава кметът на общината Калин Гелев заяви, че улиците в града са почистени, но масово шофьорите газят табелата, която забранява движението на коли в планината без вериги.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here