Girl in a jacket
Доброволците получиха от полицейските служители светлоотразителни жилетки и баджове с логото на Районното управлението
Тази година с тържествена церемония стартира първото „Детско полицейско управление“ в ОУ „Константин Костенечки“ с.Костенец, чийто членове са учениците от IV а клас с класен ръководител Светла Гергинова.
Официалното откриване бе направено от екипа на РУ Костенец, инспектор Благовест Ангелов ПИ „ПК“, инспектор Елица Малакова- инспектор „Детска педагогическа стая“ и мл.експерт Атанас Вучев- мл. ПИ. Доброволците получиха от полицейските служители светлоотразителни жилетки и баджове с логото на управлението.
Гости на откриването бяха Любка Кацарова кмет на кметство с.Костенец и Ангелина Пергелова директор на ОУ „Константин Костенечки“.
Програмата „Детско полицейско управление“ включва извънкласно обучение на деца от началните класове по инициатива на Министерството на вътрешните работи.
На малките „полицаи“ им предстои една богата и разнообразна на дейности и изяви година. Доброволците прочетоха етичния кодекс на „Детското полицейско управление“ и обещаха да изпълняват свето задължение и отговорност да помагат на полицията за по-добър ред и сигурност в страната ни, за да постигнем заедно един нов свят на сигурност и спокойствие.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here