Явор Дамянов

„Минералната вода за нови хотели и къщи за гости в Сапарева баня няма. Капацитетът на извора е изчерпан и разпродаден. Последните искания за водовземания бяха одобрени на последната сесия на Общинския съвет.“ Това съобщи лидерът на БСП в курорта Явор Дамянов.
„Ако някой хотелиер сега иска минерална вода, ще трябва да чака или някой да се откаже, за да има вода за него, или да се направи нов сондаж. При всички положения трябва да се върви към нов сондаж. Инфраструктурата в Сапарева баня е в добро състояние, изграждането на нов водопровод и канализация беше стартирано в мандата на баща ми екскмета Илчо Дамянов.“, сподели още той. Дамянов разказа, че баща му в момента е безработен. Личерът на БСП похвали работата на настоящия кмет Калин Гелев, който е лидер на ГЕРБ.
„С Гелев работим добре. Като политическа сила нямахме забележки по разходването на бюджета, нито за приходната, нито за разходната част и затова го подкрепихме. Подкрепяме и повечето от докладните на кмета, защото касаят развитието на Сапарева баня и ги намираме за конструктивни. Що се отнася до националното ръководство, подкрепям протеста. Лично 10 пъти съм участвал в недоволството в София. Но все пак съм на работа и не мога всеки ден да съм там.“, категоричен беше Явор Дамянов.
На вътрешнопартийните избори в Сапарева баня местните социалисти показаха, че подкрепят Корнелия Нинова. Тя събра 76 гласа срещу само 14 за Кирил Добрев.
Явор Дамянов прогнозира, че областният лидер на БСП Станислав Павлов от Дупница най- вероятно ще запази поста си и ще спечели трети мандат. Свикването на събранието за избор на ново областното ръководство предстои. Текат номинациите по местните структури. Припомняме, че Илчо Дамянов беше съветник на президента Георги Първанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here