Владимир Джамбазов

Кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов предстои да подпише договор за рекултивация на старото сметище на общината. Очаква се Министерство на околната среда и водите да одобри проекта, именно от МОСВ ще дойде и финансирането на дейностите, които ще обхванат терен от около 20 дка. Това е площта, на която се шири сметището. Проблемът е, че част от имотите са частни. Става въпрос за 8 терена, които трябва да бъдат заплатени на собствениците. Общината вече е изпратила писма, с които е уведомила стопаните за намерението си. Те от своя страна са дали съгласие за продажбата.
Процедурата и цената на покупката ще бъдат обсъдени на предстоящото заседание на ОбС. Предложението е за декар земеделска земя да се плаща между 400-500лв.
От местната администрация съобщиха още, че очакват одобряване от Министерство на образованието и науката за изграждането на нова детска градина. Проектът е належащ, тъй като не достигат помещения за малчуганите в съществуваща градина.

1 коментар

  1. И междувременно пращат хора да го палят за да може да изгори боклука. Викат пожарната да им гасат пораженията.! А дима който се носи от сметището стига чак до Костенец.! Луда работа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here