ВК Пирин Рз спечели бронза на турнира за Купа „Борис Гюдеров“ в Перник

Валентин Герчев

Тимът на Пирин (Разлог) спечели бронза на традиционния турнир по волейбол за Купа „Борис Гюдеров“. Разложани надиграха категорично домакините от Миньор (Перник) с 3:0 (25:17, 25:18, 25:18) в малкия финал на XX-о юбилейно издание на надпреварата в Перник.

Първият гейм започна равностойно. Миньор има ше леко предимство до 8:6, след което Пирин обърна (9:8) и до края на гейма увеличаваше преднината си. В края в игра влезе и вторият разпределител на домакините Калоян Николов, но това не донесе промяна в развоя на частта. Тя приключи при 25:17 за волейболистите от Разлог.

Втората  част бе идентична на първата. Предимството на Пирин не беше голямо, но остана стабилно почти до края. Тогава зачестиха и грешките на двамата разпределители на домакините, което позволи на тима от Югозапада да дръпне по-осезаемо в резултата и да приключи гейма без проблеми.

В третата част Пирин започна ударно – с 8:1. Постепенно домакините успяха да се доближат до съперника (16:18). Три поредни успешни атаки на Пирин обаче предопредели изхода на гейма. Волейболистите на Северин Димитров затвориха при 25:18, с което спечелиха третото място в турнира.

Най-резултатен за Пирин бе Благовест Катранджиев с 11 точки. За Миньор Радостин Денков приключи с 10 точки.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here