Girl in a jacket
Място е емблематично, не само защото в недрата си пази почти 250 години история, но и защото тук всеки, прекрачил гостоприемния праг се озовава в място с голям енергиен заряд
Своя храмов празник отбелязва днес църквата „Покров Богородичен“ към едноименния девически манастир в Самоков. Едно място, което носи специален заряд и всеки посетител усеща магичното му спокойствие и духовност.
Това място е емблематично за Самоков, не само защото в недрата си пази почти 250 години история, но и защото тук всеки, прекрачил гостоприемния праг се озовава в място с голям енергиен заряд.
„Благодаря на църковното настоятелство и на отец Любомир за поканата да бъда част от тържествената Света литургия и литийното шествие по случай празника.
Честит празник и на Нейно преподобие Максима, игуменка на манастира.
Благодаря на Негово преосвещенство епископ Поликарп за Патриаршеската благословия, за прекрасната служба и за одухотворената проповед.
Във време на бездуховност, сега, повече от всякога ни е необходимо да намерим упование във вярата и да открием отново пътя към духовното. Преклонението пред Божията майка на този ден носи посланието за божествена закрила и упование. А днес това ни е по-нужно от всякога.
Честит празник!“, каза кметът Владимир Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here