Всеки участник получи грамота и лакомства от кмета на общината Йордан Ангелов и председателя на ОбС Иван Банчев

Днес се проведе спортен празник под надслов „Детство мое“ на спортно-тренировъчен комплекс „Бенковски“ гр. Костенец. Г-жа Маргарита Минчева зам. кмет на общината откри събитието и пожела на всички участници здраве и успехи. В него взеха участие учениците от начален етап на образование /1 – 4 клас/.

Празникът беше организиран от община Костенец, ръководители по лека атлетика и инструктори от спортно-танцов клуб „Детство мое“  София.

Децата спортуваха и се забавляваха в четири предварително обособени зони на терена, докосвайки се до магията на българския танцов фолклор, проверявайки уменията си в сферата на леката атлетика и футбола и до игрите от детството на техните родители.

На финала всеки участник получи грамота и лакомства от Йордан Ангелов кмет на община Костенец и Иван Банчев председател на общински съвет Костенец. Вторият етап на празника продължи с детски футболен турнир между общинските училища. При откриването на турнира децата бяха изненадани от появата на трима големи български футболисти – Ивайло Йорданов, Александър Димитров и Явор Вълчинов.

След оспорвана битка купата бе спечелена от отбора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Костенец, среброто отиде при футболистите от СУ „Св. Климент Охридски“, на трето място се класира отборът на ОУ „Константин Костенечки“ с. Костенец. Всички малки футболисти получиха медали, които им бяха връчени от Ивайло Йорданов – една от легендите на българския футбол. Като финал на спортния ден ще се проведе демонстративен футболен мач между община Костенец и РУ Костенец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here