Двама младежи – на 17 и 19-годишна възраст са били арестувани по време на специализирана акция, насочена срещу производството и разпространението на наркотици.

В следобедните часове на вчерашния ден те са били спрени за проверка от служители на реда на улица в Петрич. В хода й у тях е намерен гриндер със суха тревиста маса по него, която е реагирала положително на марихуана с тегло около 3,49 грама. Те са задържани за 24 часа.

По-рано същия ден в обезлесен участък от Държавен горски фонд в местността „Изворката“, землище на село Чурилово,  са открити засадени около 76 тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на марихуана. Наркотикът е бил с общо тегло около 161 килограма. На същата дата, от е извършена проверка на жилище и прилежащ към него двор в Михнево, обитавани от 63-годишна жена от селото. В жилището е намерена и иззета около 1 050 грама суха, тревиста маса, а в двора около 12 тревисти растения с общо тегло около 180 килограма, всички реагиращи положително на канабис. Собственичката на жилището е арестувана.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here