Близките на прегазената два пъти Недялка Джикова от Самоков са в шок от решението на съда да пусне под гаранция от 5000 лв. Виктор Делигълъбов.Припомняме, че инцидентът стана през лятото. 24- годишният Делигълъбов удари с джипа си Джипокова на паркинга пред полицията в Самоков. От полицията съобщиха след инцидента, че пробата му показала, че е седнал зад волана след употребата на наркотици. Джикова работеше към синя зона в града. Инцидентът предизвика гнева на самоковци, които излязоха на протести на няколко пъти. Днес обаче близките и приятелите на пострадалата са отчаяни. Те се опасяват, че Делигълъбов може да избяга. Той се беше прибрал от Нидерландия броени дни преди инцидента.


„5000 лв. ли струва животът на българските граждани? Само един имплант за ръката на майка ми струва 2000 лв.“ така коментира решението на Апелативния съд да пусне Делигълъбов под домашен арест дъщерята на Джикова Радостина.
„За нас този човек е престъпник и няма място навън. Това, което ни притеснява е, че има вариант да се укрие или да направи друго произшествие. Обвинението си свърши работата, а съдът го пуска под гаранция.“, не може да повярва зетят на пострадалата Румен Иванов. Той и съпругата му се срещнаха и с главния прокурор Иван Гешев в търсене на справедливост.
След 50 дни в болница 49-годишната Недялка е изписана абсолютно неподвижна. Шансът на Недялка да се възстанови е в рехабилитация 4 пъти дневно, която в Самоков няма кой да ѝ прави. Това е принудило семейството ѝ да намери начин да я настани в болница за долечение.
През юли семейството, близки и много самоковци се събраха на протест пред съда в Самоков. Всички заедно аплодираха тогавашното решение на съда, по силата на което Делигълъбов отново беше пуснат под гаранция. Хората викаха „мафия“ и „оставка“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here