Румен Томов

„Спечелих честно изборите и съм оптимист, че правдата ще възтържествува.“ Така коментира в социалната мрежа кметът на Благоевград Румен Томов днешното решение на Конституционния съд.
„Както вече стана ясно, Конституционният съд се произнесе днес и, макар че много хора вече произнасят свои присъди, аз съм оптимист и вярвам, че правдата ще възтържествува. Спечелих честно изборите преди 10 месеца, обърнах управлението на община Благоевград към хората, което бе най-важно. С екипа ми положихме много усилия за добруването и развитието на Благоевград.
И все пак, ако се стигне до избори, ще се явя с високо вдигната глава, не защото този пост е на всяка цена, а защото съм човек, който поема отговорност и държи на думата си.“, гласи съобщението на градоначалника, който в момента е отпуск.
Днес много медии прибързаха и съобщиха, че кметът вече е отстранен.
Както е известно, във Върховния административен съд тече дело с искане за прекратяване на правомощията на Томов. Провинението на кмета е, че е изпуснал 1- месечния срок да се отпише като търговец след избирането си. В края на април ВАС постанови, че Томов трябва да бъде отстранен, кметът обжалва и в момента се чака решението на съда. Тъй като беше атакуван законът, под чиито удари попада Томов, ВАС поиска Конституционният съд да се произнесе. Днес конституционните съдии постановиха, че въпросният закон не е в противоречие на Конституцията. Така на ход отново е ВАС. Томов и от ОИК Благоевград чакат да ги призоват. Румен Томов обаче все още е кмет по силата на постановление на съдия Вукадинова, пред която се обжалва отстраняването му. Кметът е поискал да продължи да изпълнява функциите си на градоначалник до окончателното решение на ВАС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here