Начален учител от Трето ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград е с положителна проба за COVID-19. Това обяви директорът на учебното заведение Михаил Спасов, цитиран от БТА.
Той обясни, че в петък учителят се е почувствал зле, а вчера е станал ясен резултатът от PCR теста. Ръководството на училището е взело решение учениците от трети клас, на които преподава заразеният преподавател, да не посещават учебното заведение в днешния ден. Те ще получат задачи за утрешния учебен ден онлайн, посочи Спасов.
Дали класът ще бъде поставен под карантина ще стане ясно, след като бъдат дадени предписания от Регионалната здравна инспекция в Благоевград.
Възпитателят на класа, чийто начален учител е положителен за COVID-19, също се е тествал. Резултатът още не е ясен, посочи директорът на училището.
Две учителки от Гимназията по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград са дали положителни проби за COVID – 19, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Те са проявили симптоми, заради което са се и тествали. Предстои екипи на РЗИ да тестват всички учители в учебното заведение.
Общо осем паралелки ще бъдат поставени под карантина, каза директорът на гимназията Марияна Митова. Това са ученици от девети, десети и единадесети клас. Те ще бъдат обучавани онлайн до края на карантинния период. Междувременно е извършена пълна дезинфекция на училището, каза още Митова.
Дни след началото на новата учебна година е установен случай на коронавирус при ученик от средното училище в Кресна, каза още д-р Калоянов. Той допълни, че целият клас е преминал към дистанционна форма на обучение, а учителите ще бъдат тествани.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here