В „Търновската царица“ има всичко, което има и в живота. Много хора споделиха, че се пренасят в друг свят и забравят въобще, че са в театър“, разказа актрисата Елена Петрова

„Търновската царица“ оживя и на театралната сцена на народно читалище „Рила – 1898“ в Долна баня в Деня на Независимостта на България.

Постановката по емблематичната повест на писателя Емилиян Станев бе подарък за долнобанци от община Долна баня.

Екипът на Бойко Илиев работи по спектакъла в колаборация с Разградския театър.

„Имаме лукса и привилегията в този театър и именно избора, който прави с текстовете Бойко – да се сблъскваме с тези автори. Само през добрата драматургия наистина можеш да се усъвършенстваш като артист и човек“, сподели Елена Петрова и допълни, че всеки артист и режисьор трябва да предлага подобни текстове на театрите.

„Много късно открих българската драматургия. През последните 15 години съм го приел като моя лична мисия и докато имам сили ще опитвам да влизам в техния свят“, коментира темата режисьорът.

Постановката засяга темата за завърналия се в родината си човек, за завръщането към себе си и чужденеца в собствената си страна.

„В „Търновската царица“ има всичко, което има и в живота. Много хора споделиха, че се пренасят в друг свят и забравят въобще, че са в театър“, разказа Петрова.

Относно сравнението на постановката с кино версията на повестта Илиев заяви, че публиката открива един друг Емилиян Станев, защото театърът работи чрез образа толкова, колкото със словото.

Главната мъжка роля в спектакъла на Бойко Илиев е поверена на младия актьор Данаил Найденов.

„Той се справи много добре. Внесе една чистота и неподправеност“, сподели режисьорът.

„Тя се изгражда като жена пред него, след което се счупва отново“, разказа за своята героиня в постановката Елена Петрова.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here