Румен Томов, вдясно, до него са зам.- кметовете Василиса Павлова, Евгени Терзиев и Любен Милев.

Администратор от община Благоевград е поискал 15 000 лв. рушвет от инвеститор, за да няма никакви проблеми с документите и за да бъдат издадени те в срок.
„Администраторът е казал на инвеститора „за да ти вървят проектите по мед и масло, давай 15 000 лв.“ Според думите му 5000 лв. били за него и по 5 за мен и за зам.- кмета по строителството Евгени Терзиев.“, това съобщи на пресконференция днес кметът на общината инж. Румен Томов. Лично пострадалият бизнесмен се е оплакал на Томов.
„Случайно срещнах човека извън общината. Страхотно се отвратих и ядосах. Решен съм да пусна сигнал в прокуратурата. Не мога да съобщя имена, тъй като става дума за разследване и следствена тайна, още се изясняват лица и обстоятелства. Това обаче ми се случва за втори път. В началото на мандата си установих, че отново чиновник от общината е искал 20 000 лв. от инвеститор. Искам да заявя на бизнесмените от града и за всички, които искат да инвестират тук, че за всичките си намерения може да ме информират по всяко време. Телефонът ми го има навсякъде, даже във фейсбук страницата ми. Не е нужно да се свързват с когото и да е, за да им казва как ще се случат нещата. Аз съм на разположение.“, категоричен беше Томов.

Вижте и видеото от брифинга, съобщението за поискания рушвет е на 35 мин.

Публикувахте от 4власт – Информационна агенция в Понеделник, 21 септември 2020 г.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here