Закупен е със средства от бюджета на Община Ихиман в размер на 100 000 лева и средства от бюджета на болницата в размер на 85 000 лева
От ден, МБАЛ Ихтиман разполага с нов скенер, който прави компютърна томография на цялото тяло. Скенера е закупен със средства от бюджета на Община Ихиман в размер на 100 000 лева и средства от бюджета на МБАЛ Ихтиман в размер на 85 000 лева за нуждите на отделението по Образна диагностика.
Почти няма област от медицината, в която информацията от компютърната томография да не е широко използвана в диагностичния процес.
Скенер може да се прави на всяка една част от тялото. Чрез компютърна томография се виждат структурни промени в органите, деформации, обем заемащи процеси като тумори и кисти, натрупване на абнормна течност в кухини и т.н.
Скенерът се използва при диагностициране на травми, тумори, кисти и други обем заемащи формации, инфекции, дегенеративни заболявания на опорно-двигателната система и други. МБАЛ Ихтиман разполага със срезов компютърен томограф (СКЕНЕР), Bright Speed модел, за нуждите на гражданите. Новата придобивка дава възможност да се повиши качеството на услуги на болните.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here