100 кг нарязан тютюн, подготвен за продажба, 280 кг тютюн листна маса, две машини за нарязване, електронни везни, тефтери със списъци на клиенти откриха ченгета при акция в Гоце Делчев, село Абланица, София, Пловдив и Първомай. От полицията съобщават, че спецакцията е проведена на 15 септември от служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Претърсени са ползвани от участниците жилища и автомобили.
Според събраните до момента данни групата е действала от август 2019 г. Разполагала е с мрежа от постоянни клиенти, на които е доставяла желаните количества с куриерски пратки или с автомобил по адреси. Тримата обвинени за участие в престъпното сдружение са задържани в момент преди да извършат поредната доставка. В багажника на ползвания от тях за целта автомобил са намерени и иззети 30 кг нарязан и пакетиран тютюн.
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие в организирана престъпна група. Днес, 18 септември 2020 г., ще бъде внесено в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here