„Две общински съветнички от ГЕРБ в Бобошево потъпкаха предизборно споразумение за партньорство със СДС и ГЕРБ. То е подписано между ледерът на СДС в Бобошево Стефан Тачев и лидерът на ГЕРБ Даниела Стоянова, подписано през декември миналата година. Така Велислава Димитрова от ГЕРБ  седна в председателския стол в общинския съвет и си осигури заплата близо 2 000 лв.Тя и съпартииката й, Цветелина Младена, след като се съгласиха с червения кмет Крум Маринов, детронираха председателят на СДС Стефан Тачев. Областният управител Виктор Янев изпрати Заповед за преразглеждане и отмяна на всички Решения, приети на 14.08.2020г., които касаеха приемане на бюджета на общината, разпределението на капиталовите разходи, прекратяване правомощията на Стефан Тачев и избор на нов председател – Велислава Димитрова.

Йордан Бояджиев, Велислава Димитрова, и Цветелина Младенова от ГЕРБ

Но двете герберки гласуваха с БСП и Атака, и погазиха заповедта на областния. Съветниците от ГЕРБ са Цветелина Младенова, Велислава Димитрова и Йордан Бояджиев и гласуваха със съветниците на кмета Крум Маринов- трима от БСП и двама от Атака.“- каза кординаторът за Югозападна България, член на НИС на СДС, Костадин Костадинов от Дупница.

Виктор Янев

Зам.- председателят на съвета Гергана Виделова е изготвила предложение до общинския съвет , на основание Заповедта на областния управител, за отмяна на решенията от миналата сесия. Предложениението не се приема на сесията вчера. Само три гласа са били за отмяната, 4 се въздържаха и 4 против отмяната на Решенията. Сега остава да решава съда.

За отмяна на всички решения, от тази сесия, поради противоречието им разпоредбите на Правилника на ОбС и Закона за публичните финанси.

Имахме предизборно споразуветие, самият Борисов отбеляза, че СДС е най-старата партия вдясно и винаги е било приятно да работят с нас, още повече, че сме заедно в семейството на ЕНП. Споразумението беше, че в големите градове именно ГЕРБ ще издигне свои кандидатури за кмет, а в по-малки тази възможност ще бъде дадена на СДС, а след изборите отново сме в един отбор срещу БСП, да, ама не и в Бобошево, община, която може да се превърне в Малкият Ерусалим, тук е родното място на Свети Иван Рилски. Вместо туристически център, в центъра на Бобошево се загробват тонове боклук, сигналите на Стефан Тачев до прокуратурата и се точат с месеци. С оглед на доброто сътрудничество на европейските избори през месец май и постигната убедителна победа, ГЕРБ и СДС даде възможност на местните си структури да сформират коалиции помежду си, или да търсят други съвместни възможности за подкрепа на обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници и партньорство в общинските съветници . В споразумението се казва, че в общините, районите и населените места, където двете партии имат отделни кандидатури за кмет – взаимната подкрепа на втори тур е задължителна, а после и в управлението на местно ниво. ГЕРБ и СДС изразиха своята взаимна увереност в победата на десницата на местните избори и заявиха намеренията си за продължаване на партньорството за пълен цикъл от избори. Съветничките на ГЕРБ в Бобошево потъпкаха и заповед на областния управител, който е и областен лидер на ГЕРБ Виктор Янев, проблемът е в ГЕРБ. Подходът на двете съветнички и Даниела Стоянова е ясен.

Техният подход досега е ясен  – подкрепят някого и ако той успее да спечели, си приписват победата, а ако загуби – бягат от него и се прилепъват към БСП, но трябва да си понесат политическата отговорност.“- добави Костадин Костадинов.

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here