156 чина с географски карти или с ликовете на исторически личности, изрисувани на плотовете, дариха за 6 училища в Дупница от Ротари клуб в града.


„Чиновете са специално изработени по поръчка. Дизайнът е дело на Кирил Грозданов от „Тера принт“, а изображенията са консултирани с преподаватели по история и география“, сподели Славчо Павлов.
Средствата за осъществяването на кампанията бяха събрани на благотворителния бал на Ротари клуб в края на миналата година. Тогава местни бизнесмени събраха над 16 000 лв. на организирания благотворителен търг. Веднага беше съобщено, че целта е да се осигури именно оборудване за класните стаи.


„В кабинетите по история чиновете са с ликове на видни български владетели и революционери с най-важната информация за тях – кан Аспарух, кан Крум, свети княз Борис I, Цар Симеон Велики, Христо Ботев и още от най-важните личности допринесли за създаването и развитието на България.
Чиновете в кабинетите по география са илюстрирани с политически и природогеографски карти на различни части от света.
Чрез тази наша идея се надяваме децата да запомнят и познават лицата и фактите от нашата история, конкретни исторически важни дати и събития, да научат по-лесно да работят с картите и посоките на света, да бъдат по-запознати с континентите, океаните, релефа, границите на държавите, да задействаме тяхното любопитство и желание за знания. Надяваме се, че ще бъдем полезни и съвсем скоро ще виждаме ефекта от тази наша инициатива.“, обясняват ротарианците.

Кадър от благотворителния бал на Ротари клуб, на който бяха събрани парите за кампанията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here