Президентът Румен Радев откри учебната година в училището в община Трекляно „Св. Климент Охридски“. Президентът мотивира решението си да отиде на 15 септември именно в Трекляно с факта, че школото е единственото запазено учебно заведение в общината, състояща се от 19 населени места.


В Кюстендилско обаче коментират, че общината е на практика обезлюдена. Местното училище се спасяваол единствено благодарение на факта, че от ромския квартал „Изток“ пътуват 40 деца. На място имало и интернат.
Така и на първия учебен ден Радев запазва тенденцията да посещава само общини, където кметовете са от БСП. Начело на Трекляно е Радко Петрунов, който миналата есен беше преизбран за четвърти мандат.


В ОУ „Св. Климент Охридски“ държавният глава разгледа класните стаи както и кабинета по информатика, който е оборудван с компютри, дарени от Администрацията на президента. По инициатива и със съдействието на институцията училището получи и дарения, направени от 18 СУ „Уилям Гладстон“, София, от Институт за български език „Акад. Андрейчин”– БАН, от издателство „Просвета“ и други.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here