В ПГ „Пейо Яворов“ енорийският свещеник Ангел Кочев изпълни ритуала по освещаване на ново училищно знаме

409 първокласници прекрачиха училищния праг в община Петрич тази година. Кметът на община Петрич Димитър Бръчков присъства на откриване на учебната година в СУ „Никола Вапцаров“ и ПГ „Пейо Яворов“.
В своето обръщение към учителите и учениците градоначалникът подчерта, че отговорността на обществото ни остава голяма към образованието на подрастващите, а училището ще продължи да бъде институцията с решаваща роля в съдбовни за страната моменти.
В ПГ „Пейо Яворов“ енорийският свещеник Ангел Кочев изпълни ритуала по освещаване на ново училищно знаме и благослови учебната 2020/2021 година, а кметът Димитър Бръчков връчи светинята на директора Кристина Касабова с думите „Пазете знамето с достойнство и чест, произхождащо от делата Ви“! Знамето на петричката гимназия се сменя, защото е променено наименованието на училището – от „Политехническа“ на „Профилирана гимназия“.
Във всички училища на територията на община Петрич и тази година се спази традицията, установена от екипа на кмета Димитър Бръчков – представител на Общинска администрация да присъства на място и да поздрави учители, ученици и родители с началото на новата учебна година!
Да бъде здрава и благословена!
На добър час, уважаеми учители и ученици!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here