С вълнение и трепет за първи път прага на училището в Сапарева баня Христо Ботев прекрачиха две паралелки първокласници. Директорът на школото Емилия Гелева не успя да сдържи сълзите си, докато приветстваше учениците за 15 септември. Тя едва произнесе думата пандемия.

Над 400 ученика ще се върнат в училището в курорта след 7 месеца прекъсване. Надеждите на колектива са да няма проблеми и учебната година да премине присъствено.


Красива дърворезба с приветствието добре дошли, изписано на книга, украсена с перо, посрещна учители и ученици. Дворът на школото беше украсено с цветя, засадени в дървени кашпи.


По традиция кметът на Сапарева баня Калин Гелев заедно с председателя на Общинския съвет Васил Маргин подариха раници на всички първокласници, които бяха най- нетърпеливи да влязат по класните стаи. След приветствията директорът Емилия Гелева удари звънеца и учителките Виолета Илиева и Маргарита Димитрова поведоха малчуганите в училище. Преди това, по традиция, те преминаха през шестицата, украсена с цветя.


Кметът Гелев сподели, че пази хубави спомени от школото, в което и той е учил. Посочи класната си стая и си спомни как с предшественика си Сашо Иванов са седели 4 години на един чин.

Коя е била любимата закуска на кмета и още подробности от празника вижте във видеото.

Откриване на първия учебен ден в училището в Сапарева баня. Кметът Гелев и ОбС шефът Маргин дойдоха с ранички за всички първолаци.

Публикувахте от 4власт – Информационна агенция в Понеделник, 14 септември 2020 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here