Г-н Директор,
Уважаеми преподаватели и родители,
Скъпи деца,
Ваканцията свърши и новата учебна година вече чука на вратата. По-всичко изглежда, че предизвикателствата от утре ще бъдат много повече от обикновено, а да не забравяме и чиновниците в Министерството на образованието, които направиха всичко по силите си, за да объркат допълнително и без това обърканото ни от всякакви разпоредби и предписания ежедневие. В критични ситуации, като настоящата, за да бъдат постигнати високи цели в образователния процес са необходими истинско лидерство, поемане на персонална отговорност, креативни решения и … любов. Любов към децата ни и пълна отдаденост към благородната професия на учителя, която задължава със своя престиж и обществено доверие.
Убеден съм, че преподавателите в нашето обичано училище горят в работата си и притежават всичко, за което говорих. Убеден съм, че те ще дадат всичко, на което са способни, за да преодолеят трудностите и предизвикателствата и в края на годината ще дадат повод на нашата сплотена общност да се поздравим с отлични резултати, а децата ни ще се усвоили учебния материал в целия му обем.
Уважаеми родители,
Следвайте указанията на класните ръководители и им помагайте в трудното ежедневие, което предстои. Не бъдете безучастни наблюдатели, но се включвайте активно в училищните инициативи и помагайте на децата си да преминат неусетно през многобройните предизвикателства. Убеден съм, че вашата помощ ще бъде решаващ фактор за успеха на вашите деца. Моля ви, бъдете отговорни и амбициозни !
Скъпи деца,
Желая ви успешна нова година, изпълнена с много нови емоции, усмивки, приятели и все пак, не забравяйте, че най-важното за вас са новите знания и умения, които предстои да придобиете. Там насочете своето внимание и резултатите няма да закъснеят. Вярвам във вас и използвам случая да ви засвидетелствам за сетен път своята бащинска обич и грижа.
На добър час !
Кмет на община Кресна
Николай Георгиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here