Ансамбълът спечели още приз за Носител на почетния знак на Музикални празници „Euro Folk“, кметът Ат. Стоянов поздрави победителите

С огромна радост, днес в община Сандански посрещнаха победителите от XVII Черноморски събор „ Евро фолк- 2020г., АНП „Китка Шарена“, с ръководител Евтим Зайков.
Освен „Златен Орфей“ и високото отличие, Ансамбълът спечели още приз за Носител на почетния знак на Музикални празници „Euro Folk“, Лауреат първа степен за принос при провеждането на фестивала, грамота за Съществен принос за съхранение и развитие на българските традиции, както и препоръка за представяне на българските народни изкуства на Световния шампионат по фолклор „World Folk“.
С това отлично представяне АНП „Китка шарена“ достойно защити титлата си на абсолютен шампион през 2018 година и подхранва доказателството, че движещата сила, която ни съхранява и пази като народ, е българският фолклор.
Кметът Атанас Стоянов, сърдечно ги поздрави и пожела още десетки успехи и неугасващ ентусиазъм, с който да предават песните, музиката и традициите ни на идните поколения.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here