Пътен инцидент с мъжкия тим на ОФК „Беласица“

На връщане от гр. Панагюрище автобусът, който вози отбора на „Беласица“ е катастрофирал. Причината за инцидента, станал на 70 км на АМ „Тракия“, е прилошаване на шофьора. Вследствие на това автобусът излиза от пътното платно, за щастие запазвайки устойчивост, без да се обърне. По-късно се установява, че шофьорът е получил инфаркт. Футболистите и треньорите, както и придружаващият ги екип се чувстват добре физически. На място са и представители на ръководството на клуба – Иван Златински и Георги Петров. Община Петрич изпрати веднага втори автобус от гр. Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на общината Димитър Бръчков. Всички от отбора, които пристигайки в Петрич преценят, че искат медицинска консултация отново ще бъдат прегледани в болницата. ОФК „Беласица“ гостува на ФК „Оборище“ в шести кръг на Югозападна трета лига. Петричани си тръгнаха с победа и добавиха към актива си трите точки.

На водач на автобус с благоевградска регистрация му прилошава и губи управлението. Превозното средство се отклонява от платното и навлиза в канавката. Не се обръща, а само се наклонява.

По първоначална информация, пътниците са били над 20 души. Няма сериозно пострадали сред тях, някои са само с леки охлузвания и повърхностни наранявания.

Водачът е починал на място, предстои медицинска експертиза да изясни каква е причината за смъртта му.

Сигналът е подаден около 20.40 ч, инцидентът е станал в района на 70-ия км от магистралата в посока София. Изпратени са патрули на Пътна полиция, Пожарната и Спешна помощ.

В момента на място тече оглед. Веднага след това автобусът ще бъде изтеглен, за да се предотвратят инциденти през нощта. Няма затруднения в движението към този момент.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here