9- месечно бебе от Благоевград е с коронавирус, лекуват го в столицата

9-месечно бебе е диагностицирано с коронавирус, каза за БТА директорът на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Благоевград д-р Огнян Митев. Детето е било настанено в Детското отделение на лечебното заведение със съмнение за COVID-19. Направен е PCR тест в лабораторията към болницата, а след излизане на положителния резултат детето е приведено в столично лечебно заведение, посочи д-р Митев.
По думите му бебето е с пневмония, но състоянието му не може да се определи като тежко. Причината да бъде транспортирано в столицата е изискването деца с коронавирус инфекция да се лекуват в лечебно заведение, в което има детска реанимация, уточни д-р Митев. Той допълни, че PCR тестът на майката също е положителен.
Към момента капацитетът на леглата за лечение на COVID-19 в МБАЛ – Благоевград е запълнен малко над петдесет процента, каза още директорът на лечебното заведение. Ситуацията е значително по-спокойна в сравнение с предишни седмици, когато имаше и много случаи. В инфекциозно и във вътрешно отделение са настанени около 25 човека с коронавирус.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here