Кметът Атанас Стоянов уважи празника.

Кметът на Сандански Ат. Стоянов, съветникът А. Костадинов и треньорът на „Вихрен“ почетоха празника

Над 1 тон агнешки курбан разляха майсторът готвач Сашо- Санди от Сандански и екипът му за празника в Роженския манастир. Миряни прииждаха цял ден в светата обител, за да се поклонят и да запалят свещ за здраве.


Празникът започна от вчера вечерта, когато е била отслужена света литургия. Служенията продължиха и днес. Миряните благословиха владиката Серафим, игуменът на манастира архимандрит Епифаний, на място имаше свещенослужители от цялата духовна околия.


Всички гости на манастира бяха посрещнати изключително мило още преди храма от игумен Епифаний. Той любезно канеше всички в магерницата, за да опитат от курбана. Гостите ляха нагостени също със салати, домашни сирена, кашкавал. Имаше изобилие от плодове, дини, пъпеши, грозде.


За празника в манастира дойде кметът на община Сандански Атанас Стоянов с хора от администрацията си. Тук беше и съветникът Аспарух Костадинов.


„Щастлив съм, че на днешния хубав празник толкова родолюбиви българи и християни се стекоха тук, за да се поклонят на иконата на Света Богородица. Такива празници са потвърждение, че българинът се връща към вярата и традициите. Към онова, което ни е съхранило до днес като българи. Важно е да спазваме ценностите, традициите, нека се уповаваме на корените си. Всичко това ще ни съхрани и занапред. Това е пътят за България.“, поздрави гостите на манастира Стоянов.


Съветникът Аспарух Костадинов беше в компанията на свои колеги и приятели в Сандански, сред които треньорът на футболния „Вихрен“ Здравко Лазаров.
От общината бяха осигурили безплатен транспорт от града до манастира, за да улеснят вярващите. На поляната имаше разпънати сергии, които създаваха настроение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here