Читатели на „4Власт“ се свързаха с нас с въпроса какви мерки се вземат срещу разпространението на коронавируса в санаториума в Сапарева баня и могат ли спокойно да потърсят лечение на болежките си на място.


Потърсихме за коментар по темата управителя на специализираната болница Станислав Павлов. „Следим всяка заповед, която се издава от Министерство на здравеопазването и препоръките на кризисния щаб. Въвели сме строг контрол и перманентна дезинфекция. На входа има пропусквателен режим, мери се температурата на влизащите. В столовата сме въвели график. Почиващите се хранят на три смени, разплагаме ги така, че между тях да има отстояние от поне 2 метра. Перманентно се извръшва дезинфекция по коридорите. Стаите се чистят старателно след всеки. Персоналът и всички са с маски.“


Във връзка с появилите се сигнали, че в болницата са забелязани хлебарки, Павлов съобщи: „Да, имахме такива сигнали. Имаме договор с фирма, която се занимава с това. Веднага ги повикахме на място. Иначе те почистват регулярно.“


След извънредното положение и строгите мерки, санаториумът възобнови работа в средата на май. Още тогава служители посрещаха пациентите с дезинфектантанти, шлемове и маски. Персоналът вътре също е с маски или шлемове и ръкавици. На разположенее на всички има поставени дезинфектанти. От болницата съобщават, че след всяка извършена процедура на пациент се извършва моментална дезинфекция.
Припомняме, че от миналата година материалната база на първия етаж и втория в санаториума е обновена.
Санаториумът е предпочитан заради чудесното съчетание на лековитата минерална вода, планината и лечебна база, обслужвана от висококвалифициран персонал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here