Екскметът на Говедарци Б. Шуманов бута Бойко с плаката, с който свалил от власт Орешарски през 2013 г: Ако не даде оставка, губи!

Екскметът на самоковското с. Говедарци Бойчо Шуманов днес излезе сам на протест в центъра на селото като развяваше трибагреника и плакат с лозунг, гласящ „Оставка, съд за крадците”. Шуманов не беше събрал агитка, но преминаващи перманентно се включваха към него и го подкрепяха.

Бойчо Шуманов

„Използвах този плакат, когато българите свалихме Орешарски през 2013 г. и дойде ГЕРБ на власт. Днес го забивам отново, защото загубих доверие към днешното правителство. Борисов обещаваше, че ще има възмездие за всеки, нарушил закона, но какво се оказа? Че той е най –големият нарушител на законите. Визирам видеата, записите и неговото обкръжение.“, изрази съжалението си Шуманов.
„Искам да изразя недоволството си от управлението на България с мирен протест. Не съм правил организация, не съм канил никой да се присъедини към мен. Това е мой личен протест, ако някой желае, може да дойде. Безпартиен съм. Милиарди евро се наляха в държавата за магистрали и т.н., а какво подобрение има за хората? Откраднаха се много пари от еврофондовете. Пенсионерите са оставени да живеят с пенсии под 300лв. месечно, а има и хора с по 30-40 годишен стаж, дето живуркат с по 150 лв. месечно.


Работих дълги години в системата на МВР. Разбрах едно, че и никой не можа да се пребори с корупцията. Опазих се да не си изцапам ръцете и съвестта си с корупцията, а тя е навсякъде и на всички нива. Сблъсках се в годините със съдебната система-пълен хаос. Доказвах истината с документи, но резултат никакъв, не се работи.“, изброи от какво е недоволен бившият кмет на селото. Той съобщи, че не е съгласен и от начина, по който се разпределят бюджетни средства по общини, населени места и кметства по села.


„Кметовете по села не разполагат с никакъв бюджет и трябва да разчитат на общински кмет. Питам защо? Статистиката днес сочи, че 502 села са обезлюдени. Младите хора напуснаха държавата!”, каза още той и прогнозира: „Ако правителството не си подаде оставката, Борисов е губещ.” Шуманов настоява за промени в Конституцията, които да гарантират, че правителството и прокуратурата ще работят в интерес на народа, като и да се „изкорени мафиотизацията” в България.
„Присъединяваме се към протеста, макар и далеч от столицата. Не сме съгласни с промените в Конституцията. Мнението ми е, че от това няма нужда. Имам и забележки към самия протест. Не ми харесва това, че първо трябва да свалим правителството от власт, а после ще видим какво ще се случва. Играем по този сценарии от 30 години. Правителството тръгна прекрасно. Христо Иванов направи страхотен удар с Догановите сараи, обаче още трябва, това е недостатъчно. Трябват ясни правила и конкретика. Президентът ни обяснява, че имал готова Конституция, абе кой ти я иска!“, обяви един от жителите на селото, подкрепили протеста.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here