Станислав Павлов

Симпатизанти и членове на БСП от Дупница ще се включат в насрочения за утре протест в София. Това съобщи за „4Власт“ областният лидер на партията Станислав Павлов. Както е известно, протестиращи ще посрещнат в сряда народните избраници в първия им работен ден след лятната ваканция.

Група от БСП Дупница участва в антиправителствените протести на жълтите павета през юли.

„Всеки участва самостоятелно, партията призова хората и нашите симпатизанти да се включат, но решението е лично. В Дупница, е и в Кюстендил се организираме се поединично, няма да има автобуси. Има интерес, хората ще отидат на протеста. Исканията ни за оставки на правителството и главния прокурор Иван Гешев са основните.“, обяви Павлов.
На въпроса дали посещенията на Иван Гешев, който миналата седмица и днес беше в Дупница, променят нещо в исканията им, Павлов отговори: „Той идва по служебни дела.“

К. Нинова сред социалистите от Кюстендил и Дупница на събора в Жабокрек в края на август.

Стана ясно, че социалистите в Кюстендилско са готови с организацията за вътрешнопартийния вот.
„Във всички общини е създадена организация, има избирателни секции, създадена е Централна избирателна комисия, по места Общински избирателни комисии, утвърдени са списъците с избиратели. Гласуването не е задължително, всеки сам преценява дали да даде своя вот. Моята препоръка към всички е да се възползват от правото си на глас. За пръв път избираме председател по този начин.“, обясни Павлов. Относно казуса и появилата се полемика около решението за пряк избор той коментира само: „Каквото е решил Конгресът, трябва да се изпълни“.
Общо над 1500 социалисти ще може да пуснат бюлетина на 12 септември. Най- много са в Кюстендил около 600, броят в Дупница е 560 души, 170 в Бобов дол, 160 в Сапарева баня..
Прогнозите са, че се очертава битка между Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Ако резултатите са близки, е възможен и балотаж.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here