Иван Гешев и началникът на ГДНП Николай Хаджиев наблюдават акцията в Дупница

Дупница е блокирана от полиция и жандармерия. Тежко въоръжени полицаи обикалят града, провеждайки специализирана операция.

На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев. В Района на аварийното летище край Дупница, село Крайници има претърсвания също.


Проверяват се питейни заведения, автокъщи, както и по-отдалечени части на града. Операцията е свързана с изчезването на Янек Миланов, от който 28-ми ден няма и следа.

Над 50 полицаи и жандармеристи с кучета претърсват ожъната нива край село Крайници, по пътя близо Дупница.

Главният прокурор Иван Гешев и Ст. Комисар Николай Хаджиев, Главна дирекция „Национална полиция“ наблюдават акцията в дупнишкото с.Крайници 

От рано тази сутрин униформени са в Дупница. Блокада има в квартал „Ценеви”, на входа на парк Рила и пред базата на задържания Васил Капланов – Каплата. Блокирано е и село Крайници.

Именно в това село е засечен джипът на Капланов на 31 юли, когато 43-годишният Янек Миланов се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

Припомняме, че 43-годишният жъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване. Преди няколко дни по разследването беше задържан Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с Янек.

Капланов обаче е задържан за 72 часа, но не е по досъдебното производство за изчезването на Янек, а заради неправилно съхранение на боеприпаси. /БГНЕС
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Той е собственик на имоти, които се управляват като игрални зали от баща му, който заедно със съпругата на Динев има обща фирма, чийто предмет е „хазартна дейност и организиране и провеждане на хазартни игри“. Борислав Динев не отговори на въпросите, които „Капитал“ изпрати чрез пресцентъра на МВР. Видно от сайта на МВР, той все още изпълнява длъжността си и не е бил отстранен нито за случая с асансьорния завод, нито за бездействието по случая с отвличането на Янек.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here