„Делта гард“ вдигна обсадата на асансьорния завод в Дупница, Илия Златанов от чужбина: Няма да се върна, докато Борисов не даде остава

Адвокатите на Илия Златанов с Васил Паргов и Кирил Кирилов.

   

Адвокат Грета Ганева се закичи с роза в двора на асансьорния завод и обяви: „Влязохме, хора! Делта Груп са вън, ако ви трябва асансьор, обадете се!

Адвокатът на И. Златанов и представител на „ХАХ 18“ завариха вратата на предприятието отключена, адв. Ганева: Липсват компютри и камери 

„Делта Гард“ изчезнаха от асансьорния завод „Изамет“ в Дупница

Частният съдебен изпълнител Кирил Кирилов от Кюстендил заедно с адвоката на Илия Златанов Грета Ганева и представителя на фирма „ХАХ 18“ на Христо Христов влязоха в предприятието, след близо 4- месечната обсада. Малко преди обяд днес частният съдебен изпълнител констатира, че предприятието е оставено с отворена врата от гардовете на Димитър Спасов Каратиста. Припомняме, че миналата седмица достъпът на всички до завода беше отказан, въпреки влязлото в сила решение на съда. На място беше и шефът на полицията в Дупница Борислав Динев, който не съдейства. Миналия месец пък адвокат Ганева беше принудена да раздава заповеди за прекратяване на договорите на работниците на улицата пред заключената врата, заради поредния отказ на охранителите да ги допуснат вътре. Собственикът Илия Златанов от месеци е в чужбина и обяви, че е получил заплахи за живота си.

Вчера Кюстендилски окръжен съд е постановил заводът да бъде предаден в ръцете на негови собственик Златанов. Към изпълнението на решението се пристъпи днес. ЧСИ Кирил Кирилов напразно се оглеждаше за присъствие на полицаи, тъй като обяви, че лично е подал молба в ОД МВР Кюстендил на място да има полицаи, които да съдействат за влизането на представителите на Златанов в завода. „Въпреки че е 11,10 ч. моля да изчакаме полиция. Макар да не се налага присъствието на полиция, тъй като няма конфликт..“, каза Кирилов. Униформените дойдоха чак след 30 мин.

Оказа се, че на портала е лично шефът на „Охранителна полиция“ Кюстендил Васил Паргов. Адвокат Грета Ганева уведоми Паргов, че са установени липси. „Липсват компютрите, камерите. Моля ви, н-г Паргов, да ми предоставите информация коя е фирмата и кои са хората в завода, които „Делта Гард“ са пазили. Искаме да знаем кой са пазили охранителите няколко месеца. Вие упражнявате контрола над частните охранителни фирми. Кажете към кого да се обърнем, за да предявим претенции за съществуващи липси? Искаме да знаем на какво основание те бяха в завода.“, обяви Ганева.

Паргов обеща да предостави цялата информация. „Не вярвам на Паргов, с баща му сме съученици. Леля му е кмет на едно село. Като шеф на полицията Васил Паргов шиканари няколко месеца нашите молби за съдействие.“, каза Илия Златанов за „4Власт“. Той разговаря с 30- ина работници, дошли на място да се уверят, че собствеността на завода е възстановена на техния работодател.

„Благодарен съм за куража и верността, която проявихте към мен. Сега първата ви задача трябва да бъде да съставите констативни протоколи за това което намирате в завода и какво липсва. Не съм спал 5 дни, не мога да говоря повече, но ще държим връзка.“, каза Илия Златанов през телефона гл. счетоводител Камелия Чорбаджийска. На въпрос на „4Власт“ към адвокатите на Златанов има ли опасност за живота му и ще се завърне ли в България, Ганева каза: „Би било добре Златанов да се върне, но има опасност за живота му и едва ли това ще стане скоро.“ „Не мога да си дойда, в никакъв случай. Докато правителството не падне няма да стъпя тук. Работниците, които получиха пари през фирми на Петьо Еврото докато ме нямаше и работиха за него, няма да получат заплати от мен. Останалите ще вземат пари, на голяма част от тях вече съм се издължил. Сега първата ми работа да платя тока, който не е плащан от 1 месец, сметките на фирмата са запорирани. Трябва да се платят и осигуровките към държавата, да се вдигне запорът, имаме още да се борим. Едва ли до септември от чужбина ще успея да възстановя производството. Спокоен съм, защото поне работниците ми са на борсата. Ще ги поканя отново в завода и ще им пусна заповеди за назначение. Това са плановете ми, дано ги изпълня в най- кратък срок.“, съобщи още Златанов. В момента заводът се охранява от охранителна фирма, наета от Илия Златанов.

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. oбичaйтe oщe ГЕРП и Гeшeв зaщитaвaйтe ги кaтo ви пoгнaт и вac къдeтo и дa ce oплaчeтe нищo нямa дoбoрo дa видитe тoвa e мнoгo нaглo и дръcкo прecтъплeниe, кoeтo в Китaй ce рeшaвa c рaзcтрeл или инжeкция! мръceн нaрoд cмe и гнуceн ! мaзoхиcти

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here