Районна прокуратура – Гоце Делчев е привлякла в качеството на обвиняема К.С. за извършено от нея престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство по случая е започнало след като около полунощ на 26.02.2020 г., в с. Огняново, област Благоевград, жената попречила на автоконтрольори да изпълнят служебните си задължения.

По време на наряд, полицейските служители в РУ на МВР гр. Гоце Делчев видели лек автомобил „Фолксваген“, движещ се по ул. „Иван Вазов“, в посока към центъра на селото. Въпреки подаден сигнал за спиране със стоп палка, водачът на МПС не се подчинил, а продължил да се движи като ускорил скоростта.

Автоконтрольорите последвали въпросната кола с патрулния си автомобил. Не след дълго, станали свидетели как водачът на „Фолксваген“, при извършване на маневра „десен завой“, ударил паркирания отстрани товарен автомобил. Полицаите установили водача, който по-рано не спрял на подадения от тях сигнал и предизвикал ПТП. Оказало се, че това е живущата наоколо К.С. Жената излязла от дома си и заявила на автоконтрольорите, че лично шофирала автомобила си. Обяснила поведението си с афектирано състояние, поради лични причини, била изгубила контрол върху МПС и ударила друго. Бил й съставен акт за установяване на административно нарушение, който тя подписала без възражение.

На К.С. е било предявено постановление за привличането й като обвиняема по водено досъдебно производство.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here