Мотивите за извършване на престъплението са лични, а подбудите са свързани с ревност по отношение на бивша интимна приятелка

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, за срок до 72 часа е задържан тридесет и една годишният Г.В. от гр. Бобошево. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

В късен следобед вчера, 18.08.2020 г., в телефонен разговор, проведен чрез мобилно приложение „Месинджър“, обвиняемият В. се заканил с убийство на Г.И. Заявил му: „Къде си бе боклук, да дойда да те нарежа!“, „Излез, отпред съм, да те заколя!“

Минути по-късно, пред сградата на ОД на МВР гр. Благоевград, на ул. „Владо Черноземски“, Г.В. продължил да заплашва Г.И.: „Ела бе, боклук, да те убия!“, „Ще те нарежа на парчета!“ Произнасяйки тези думи, обвиняемият държал в ръката си брадва. Отправените от него закани биха могли да възбудят основателен страх от осъществяването им.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Благоевград.

Към настоящия момент е известно, че мотивите за извършване на престъплението са лични, а подбудите на обвиняемия са свързани с ревност по отношение на бивша интимна приятелка.

За извършеното от Г.В. престъпно деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here