Община Благоевград къса 30- годишния договор за концесията на аква парка

Общински съвет Благоевград даде разрешение общината да скъса договора за концесия на „Аквапарка“. Общинарите ще предприемат действия за прекратяване на договора от 05.05.2005 г., сключен с концесионера „Аквапарк“АД. Той касае стопанисването на открит и закрит плувен басейн. На мястото има и водни пързалки и други водни атракциони, които предлагаха прохлада и забавления.


Припомняме, че миналата година благоевгрдачани бяха неприятно сюрпризирани от новината, че водният атракцион в областния град няма да отвори врати.
Фирма „Аква парка” е на бизнесмена Николай Галчев. Концесията беше със срок 30 години. Решението идва повече от година, след като от фирмата входираха искане до общината за прекратяване на концесията.


На заседанието днес съветниците взеха решение и за сформиране на първа възрастова група в общинските детски градини за учебната 2020/2021 година, с по-голям брой деца от определения максимален в наредбата. Актуализиран беше списъка и на средищните училища в община Благоевград за учебната 2020/2021 година.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here