Оказани са 16 аварийно-спасителни дейности и са гасени 4 пожара с материални загуби. Регистрирано е и едно лъжливо повикване

На 16 сигнала за паднали дървета, наводнени улици и жилища са реагирали служителите от пожарната през почивните дни.  Отводнявани са район от скоростната магистрала в Перник, ул. Козлодуй и сгради в кв. „Монте Карло“ и „Стара планина“. Сигнали за паднали дървета е имало в пернишките квартали  „Твърди ливади“ и „Димова махала“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Бл. Гебрев“. В Брезнишко са отстранявани паднали дървета в селата Станьовци и Непразненци и в самия гр. Брезник. Няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети.

Два леки автомобила са горели в Перник и Радомир.
На 15 август около 16, 00 ч. е подаден сигнал за горящ лек автомобил Опел „Астра“ на автомагистрала „Струма“, в района на гр. Перник. Причината е късо съединение. Щетите са минимални – генерация и гумени съединения.
Малко преди това отново на автомагистрала „Струма“, в района на гр. Радомир е пламнал „Пежо 206“ в резултат на техническа неизправност. Въпреки намесата на огнеборците колата е изгорял напълно.

Късо съединение е причината за пожар в трафопост и кафе-аперитив в гр. Перник. Трафопостът, намиращ се в кв. „Караманица е пламнал на 15 август около 17, 50 ч., а кафето на ул. „Железничарска“ около 40 минути по-късно. Изгорели са кабели и преходен изолатор от електрическото съоръжение и ел. табло и скара в заведението. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here