Илиан Тодоров организира общини от Софийска област да подпишат споразумение за сътрудничество с китайски общини

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров по предложение на губернатора на Джянси- И Лианхонг организира подписването споразумение за сътрудничество между четири общини от Софийска област и четири общини от провинция Джянси. Общините, които ще подпишат споразумения за сътрудничество са Сливница, Костинброд, Долна Баня и Челопеч.

В писмо до Тодоров, губернаторът на провинция Джянси пише: „Макар и разпространението на COVID-19 по света все още да продължава, ние не искаме да намаляваме обмена и сътрудничеството между Джянси и Софийска област“.

По нататък губернатор И Лианхонг уверява Тодоров, че в Китай и провинция Джянси са положени много усилия за възстановяване на икономиката, а брутният вътрешен продукт на провинцията се е увеличил с 0,9% на годишна база.

В условията на пандемия подписването между общините ще стане чрез видеовръзка.

Подписването споразуменията за сътрудничество между общините от Джянси и Софийска област за пореден път затвърждава приятелските отношения и обмен между Джянси и Софийска област и продължава политиката на областния управител за разширяване на международното сътрудничество в икономически, културен и социален аспект на ниво общини и региони.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here