Тържествена литургия, водосвет и курбан за празника „Успение Богородично“ в Ихтиман, при спазване на противоепидемичните мерки

Изложба „Ихтиман-история и памет“, Ицо Хазарта, групите „Крейзи догс“ и „Райзинг форс“, Стефан Рядков, група „Тоника“, оркестър „Пловдив“ и празнична заря на 14 и 15 август

С общите усилия на местното население, през 1835 година е изградена църквата „Успение Богородично“ в Ихтиман. Многократно опожарявана и възстановявана, тя остава свидетел на много събития от историята на града ни.

До днешна дата най-големият за ихтиманци празник остава традиция! „Успение на Пресвета Богородица“ празнуваме с голямо вълнение на 15-ти август.
Предвид възникналата ситуация свързана с разпространението на COVID-19, призоваваме гражданите към отговорност. Спазвайте наложената дистанция и бъдете дисциплинирани!
Ръководството на Община Ихтиман за поредна година е организатор на празничното събитие и има подготвена програма. Търговска дейност на територията на Централна градска част няма да бъде разрешена. Ще има засилено полицейско присъствие, което да следи за реда, нормалното протичане на събитието и спазването на противоепидемичните мерки.

Ицо Хазарта
Стефан Рядков

Призоваваме всички граждани и гости, които ще бъдат част от Празникът, към отговорност и дисциплина в спазването на здравните правила и препоръки. Бъдете отговорни към себе си и към останалите! Трябва да бъдем единни в усилията си!

„УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“
ПРАЗНИК НА ГРАД ИХТИМАН 2020 Г.
ПРОГРАМА

14-ти август (петък)

Откриване на изложба „Ихтиман-история и памет“
на школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК
с ръководител д-р Елена Серева.
Исторически музей 17:30 часа-18:00 часа

Концерт на Ицо Хазарта
и групите „Крейзи догс“ и „Райзинг форс“
Централен площад 20:00 часа – 23:00 часа

15-ти август (събота)

Божествена Света литургия
Градски храм 08:00 часа – 10:00 часа

Концерт на градски духов оркестър „Петър Пешев“
Централен площад 11:00 часа – 12:00 часа

Раздаване на курбан за здраве и благополучие
Градски храм 12:00 часа – 13:00 часа

ВЕЧЕРНА ПРОГРАМА:
Концерт на общинските състави „Солей“, танцов ансамбъл „Слънце“, танцов състав „Средногорски полъх“ и мажоретен състав „Грандмадърс“
Официална част, тържествен водосвет и концерт на
Стефан Рядков,
Група „Тоника“ – оригинал,
Оркестър „Пловдив“
Празнична заря
Централен площад 18:30 часа – 23:00 часа

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here