Вчера министърът беше на място

Полиция ще спира джиповете, возещи незаконно туристи до Седемте рилски езера. Униформените ще дебнат за нарушители край бариерата. Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев съобщи, че има поставени табели, забраняващи свободното движение на колите по пътя, но контролът трябва да се осъществи от контролните органи.


Припомняме, че министърът на околната среда и водите Емил Димитров, съобщи, че до 17- и стълб от лифта пътят е общинска собственост, нагоре отговаряли от НП „Рила“. Колите летят по трасето и нанасят щети на природата. Сега полицията ще пази трасето от нерегламентираните превози през целия месец август.
Междувременно директорът на НП „Рила“ Красимир Андонов отрече появилите се информации, че се асфалтират пътеки край Седемте рилски езера.
Припомняме, че преди около месец гръмна скандал заради проект на парка за прокарване на пътеки край езерата. На място бяха заснети тежки машини, които насипват чакъл в планината. Проектът беше светкавично спрян, а действията на фирмата се разследват от прокуратурата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here