К. Дурчов и Г. Бориков се хванаха гуша за гуша на конференцията на БСП Банско, новият лидер К. Атанасов: Дурчов имаше малко кръв по ръката

Костадин Атанасов

Сблъсъци и битка съпроводиха отчетно- изборната конференция на БСП в Банско, на която за нов лидер на партията беше избран зам.- кметът на общината Костадин Атанасов. Схватката заформили Костадин Дурчов, който също бил претендент за поста лидер, но подал отвод, и Георги Бориков.
Фитилът подпалил списъкът с делегати за конференцията. По думите на Костадин Атанасов той включвал 77 делегати. Атанасов е избран за председател с 50 гласа.

Костадин Дурчов

В социалната мрежа циркулира видео, на което Георги Бориков и Костадин Юнчов заявяват, че искат да внесат възражения до мандатната комисия относно легитимността на делегатите. Според Атанасов Бориков опитал да подмени списъка с делегати. Бориков пък твърди, че въпросният списък е бил дописван и той поискал да го прегледа, но не и да го подменя. Костадин Дурчов обаче го погва и двамата влезли в схватка. След разпрата Дурчов се върнал в залата с окървавена ръка.
„Да, имаше малко кръв по ръката.“, потвърди Атанасов, потърсен за коментар. Той беше категоричен, че списъкът с делегатите е бил подготвен преди събранието и нищо в него не е дописвано.
„Малка част от делегатите се опитаха да внесат напрежение още в началото и да опорочат конференцията. Тя обаче мина в градивен тон, избрахме органите и комисиите на БСП въпреки провокациите с опитите за подмяна на списъка.“, каза Атанасов, сякаш сблъсъците на политическите конференции са нещо нормално.
От опозиционното крило в БСП Банско са в готовност да оспорват законността на форума пред Националния съвет на партията. Атанасов пък съобщи, че не обмисля варианта за изключване на членове от партията, щял да протегне ръка за помирение.
Бунтарите от БСП Банско обаче не дават знак засега да я приемат, те смятат, че Атанасов е избран с гласовете на работниците и служителите на бившия председател Дурчов и роднински кръг.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here