Мащабен проекта за изграждане на луксозен комплекс с голф игрище край язовир „Искър“ беше стартиран вчера. Първа копка удариха ръководителите на проекта „Маркан Холдинг“ АД и кметът на община Самоков Владимир Георгиев.

На събитието присъстваха екипите, които работят по проекта, финансиращите институции, партньори, кметовете на селата Долни и Горни Окол, зам. областния управител на Софийска област Николай Николов и др.


Мястото се намира в района на язовир Искър само на 30 км от София в землището на Горни Окол, община Самоков. От всяка точка се разкриват красиви панорамни гледки към езерото, голф игрището в центъра на комплекса и към заобикалящите го планини Рила, Плана и Витоша. Комплексът е ситуиран близо до столицата и курорта Боровец, но в същото време извън трафика и забързания градски живот.


На място ще се вдигат комплекс от типа Golf & Residential Community с международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът включва още търговско-развлекателна и офис зона, образователен комплекс с детска градина и училище, спортно-приключенски център, екоферма с туристически характер, магазини и пространства за релакс. Okol Lake Park ще създаде едно достъпно и привлекателно място, което приближава хората до природата и един до друг.

За планирането и развитието на Okol Lake Park участват международни компании. Френският хотелски оператор AccorHotels ще управлява 5-звездния хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори на холдинга в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design. С екипната работа по проекта се гарантира качество, функционално и подредено градоустройство, красива екстериорна среда, лукс и стил.
Строителството ще приключи през 2022.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here