Неуспешен опит за блокирана на пътя към Гърция направиха шепа протестиращи от Благоевград. Срещу тях беше изпратена група от полицаи, които осуетиха намеренията на недоволните.

Протестът се опита да „превземе“ международния път Е79, като затворят кръговото кръстовище, което свързва главния път Е-79 и автомагистрала „Струма“. Ключовото кръстовище обаче остана затворено за съвсем кратко. След намесата на полицията протестиращите бяха изтикани зад мантинелата.

Плътен кордон от полицаи пречеше на протестиращите за излязат на платното. Край мантинелата остана паркиран автомобил с разпънат върху него голям транспарант с призив за оставка.


По време на протеста няколко пъти беше привикван за разпит общинският съветник Калоян Ханджийски, които е неизменна част от всекидневните протести. По думите му за половин час е бил проверен 4 пъти.

Изискаха му лична карта, шофьорска книжка и документите на протестърския автомобил. Според Ханджийски колата не е негова, а за протеста днес е шофирана от няколко човека. В край на сметка съветникът се сдоби с призовка, която той отказа да подпише.

Продължава и блокадата на пътя Стара Загора-Хасково. Около 20 души от протестиращите изкараха нощта в импровизирания палатков лагер. Те се отказаха от намерението си да блокират автомагистрала “Тракия”, но настояват да бъдат пропуснати да преминат през пътния възел и да влязат обратно в Стара Загора

“Вече трети ден сме тук, нашето единствено желание е просто да преминем през детелината на АМ “Тракия” безопасно, като знак на протест с исканията за оставка на правителството и на Гешев. Нямаме никакво намерение да блокираме АМ “Тракия “, обясниха пред БНТ протестиращите.

Във връзка с публикации в медийното пространство за блокиране на ПП1 Е-79 в района на гр.Благоевград, ОДМВР-Благоевград уточнява, че движението в участъка не е спряно и се регулира от присъстващите на място полицейски служители.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here