Румен Овчаров

 

Специализираният наказателен съд е изложил наказание „да използвам свободата” за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок за бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Той е признат за виновен за умислена безстопанственост

за това, че в действителност си на висок държавен служител и принципа на „Мини Бобов дол” ЕАД външен служител си и умишлено не ръководи контрол контрол върху изпълнението на директора на мината Пламен Стефанов.

Със споразумение за нас бяха прехвърлени внедрените права за забрана на въглища на частната фирма „Ораново” ЕООД. От това са открити времена за големи размери – 16 556 344,68 

Съдът уважи предявенията към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лв .

Постоянното и лишаването се е наложило да остане държавна и обществена услуга за срок от 3 години.

Двегодишна условна ситуация за умислена безстопанственост Специализиран наказателен съд на място и на бившия изпълнителен директор на „Мини Бобов дол” ЕАД Пламен Стефанов. От действителна му са се появили за предприятие в особено големи размери – 22 775 574,35 лева. Съсът уважи гражданския иск в този размер,

Съдебният състав мотивира вниманието върху условното наказание върху подсъдимото с чистото им действие, което е изложено от миналото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here