Андон Тодоров

Рокада в ръководството на Общински съвет Благоевград. На днешната сесия председателят Андон Тодоров се тупа в гърдите с успешно управление в първите си шест месеца начело на ОбС, след което обаче направи смени в състава на председателския съвет, който от 8 души се стопи до 5-има. Шокиращо, бяха сменени Гергана Янчева от БСП и Христо Ковачки, без това да е минало през гласуване от съветниците, които са дали вот, за да заемат те поста. Калоян Ханджийски демонстративно подаде заявление за освобождаване от поста още на предишната сесия.


„Срам ме е от този председател. Извинявам се на избирателите, че го подкрепих, но още в понеделник пускам сигнал в прокуратурата. Не случайно юристката му припадна, тя е подложена на страшен стрес. Администрацията на Общинския съвет също, всичко е пълен хаос. Но дните му са преброени, това е добрата новина.“, обяви съветникът Калоян Ханджийски по адрес на Тодоров.

Калоян Ханджийски

През януари беше гласуван председателски съвет в състав Калоян Ханджийски от ДСБ, Гергана Муртова от ЕНП, Иван Ризов от ВМРО, Христо Ковачки, Кирил Ваклинов от АБВ, Евгени Бибов от ГЕРБ и Гергана Янчева.
След гласуваното изменение на решението Евгени Бибов, Мехмед Вакльов, Кирил Ваклинов и Гергана Муртова бяха избрани за заместник-председатели. В 4 от общо 11 комисии към ОбС също имаше рокади по предложение на шефа на местния парламент Андон Тодоров и група съветници, внесени преди самото заседание.

Гордостта на председателя Андон Тодоров- Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Благоевград, не беше приета и бе върната за преразглеждане в комисия на Общински съвет.
„Наредбата за кучетата се оказа пълен фалш и копи пейст на Наредбата на община Дупница. Тя не е съгласувана с нито една организация на територията на Благоевград и страната. Няма начин копи пейск да мине.“, каза Калоян Ханджийски.

Христо Ковачки- с карираната риза.

Съветът прие предложение относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на община Благоевград. Върнато за преразглеждане обаче беше предложението относно дарението на общински поземлен имот на Неврокопската св. Митрополия, на който от години има намерение да се изгради православен храм. Кметът Румен Томов заяви, че теренът е на стратегическо място за Благоевград, има одобрен ПУП.


От години свещените от Неврокопската епархия се борят за този терен, съветниците, които се сдобиха с прозвището Дончовци т.е. привържениците на председателя, отказват да гласуват и слагат прът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here