Най- мащабният проект по подмяна на водопроводната мрежа от 30 години насам тече в община Ихтиман. Зам.- кметът на общината Тони Кацаров съобщи, че се подменят близо 4 км тръби.
Кацаров внесе яснота около проекта и се извини за неудобството, тъй като заради ремонта се спира водата в 4 квартала, а на по- късен етап целият град чешмите ще спират в целия град.
„Това е най-мащабният проект за подмяна на водопроводна мрежа на територията на град Ихтиман след 1989 година – близо 4 километра по споразумение с МРРБ. До този момент сме подменяли отделни участъци от улици съвместно с В и К, които след това сме асфалтирали цялостно, но такава мащабна подмяна не е имало. Комбинацията от улици, по които подменяме водопровода, свързва околовръстния път при горния стопански двор с входа на болницата. Минаваме през целия град. С наближаването на главните улици „Стипон“, „Патриарх Евтимий“ и „Паисий“ ще трябва да се подменят и главни довеждащи водопроводи за целия град, т.е. водоподаването ще бъде спирано и за целия град. Защо понякога не се спазват обявените часове за спиране на водата, защото на старата водопроводна схема на В и К положението е едно, когато се разкопае, се оказва съвсем друго. Защото в момента, ако има авария в 4 квартал, има един единствен работещ кран, който спира целия квартал и докато не се отстрани аварията всички в квартала нямат вода. Така че Ви приканвам към търпение, защото през месец август ще има чести спирания на водоподаването в града. Надявам се заедно с фирмата изпълнител да ги минимизираме и да ги ограничим във времето. Ще ви дам пример със село Вакарел. Миналата година месец август изпълнихме подобен проект за цялото село, имаше хора, които по 2 седмици нямаха вода. Само че, преди всяка година село Вакарел беше с режим на водата, сега за първа година те нямат никакъв проблем. За съжаление няма как да се подмени водопровод технически, без за определени периоди да се спира водата.“, обясни зам.- кметът.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here