Преди около месец се проведе заключителната пресконференция за ключовия проект. На нея присъстваха кметът на Струмяни Емил Илиев и на Сандански Атанас Стоянов- двамата вдясно на снимката.

Валентин Герчев

Новата компостираща инсталация за битови отпадъци, която е общ проект за трите общини Сандански, Кресна и Струмяни, е оставена без вода или с намален дебит на питейна вода, за това сигнализира съветникът от РЗС, Снежана Стоянова.

Снежана Стоянова

“Запознат съм с проблема и по –възможност до началото на м. август той трябва да бъде решен.“, обяви отговора си на питане на колежката си кмета на курортната община Атанас Стоянов. Всъщност за тогава е предвидено и официалното пускане в експлоатация на новата компостираща станция или предприятие, както санданчани го знаят. Съветничката алармира, че до станцията няма изградена водопроводна мрежа. Стоянов обеща, че срокът в който ще има доставена вода за нуждите на предприятието ще бъде спазен и за това е имало два варианта. В първият вода ще се доставя чрез цистерна, а при вторият ще се изисква подписването на договор с напоителни системи за довеждаща тръба за доставка на вода. Относно сигналите, че водата се отклонява по трасето от собственици на лозови масиви, ще бъде направена проверка от Инспектората. При доказани случаи, тези нелегални отклонения ще бъдат премахнати, а собствениците –наказани, по смисъла на закона за водите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here