БСП депутатът от Дупница Иван Ибришимов стартира грандиозен ремонт на хижа „Чучулига“ в Паничище. Наетата за обновяването фирма вече сменя покрива на бившия общински хотел „Стил“. След това работата щяла да се прехвърли по вътрешното обновяване и според запознати хижата ще блесне с чисто нов интериор.
Както е известно, Иван Ибришимов тъче на няколко стана. Той се разкъсва между стоматологичния си кабинет в Дупница, парламента, протестите на жълтите павета и уроците по тенис, които му дава лидерът на БСП младежите в Дупница Габриела Златанчева.

Групата от Дупница на протеста преди седмици.

Сега към програмата се добавя и ремонтът, който повдига много въпроси, тъй като инвестицията изглежда сериозна. Припомняме, че Ибришимов подби сериозно цената на хижата при покупката от община Дупница като извади фактури за подобрения на стойност около 200 000 лв. Затова всички се чудят защо се налага нов ремонт само 10 години по- късно.

„Колко струва направата на покрив при това на хотел. Цифрата е страшна, ако човек реши да ремонтира малка къща, какво остава за хотел?“, са част от коментарите.
От години се надига глас и за ревизия на сделката по продажбата на хижата. Юристи коментират, че тя е незаконна и трябва да бъде анулирана, защото продажбата трябвало да се случи чрез процедура по приватизация, а не чрез обикновена продажба. Покупката на имота е осъществена от фирма „ВИП- 2006“, която е на майката на Иван Ибришимов. На общинска сесия беше изнесено, че Първан Дангов, в качеството си на кмет, е предоставил под наем на Ибришимов хижата с договор.

Уроци по тенис.

В него изрично било записано всички вложения и ремонти да бъдат приспаднати от наема, а при продажбата да бъде направена оценка на първоначалното състояние на сграда и след ремонта и да се плати само разликата. Хотелът бил оценен на около 320 000 лв., на Ибришимов били признати 220 000 лв. вложения и той платил около 100 000 лв. Покупката стана през мандата на Атанас Янев. Твърди се, че в община Сапарева баня има сериозни задължения, натрупани от неплатена такса „смета“ за хижа „Чучулига“.

Ибришимов и Дангов работиха заедно и на изборите през миналата година.

Любопитна подробност е фактът, че преди Ибришимов да вземе хижата под наем тя се стопанисваше от настоящия кмет на Сапарева баня Калин Гелев. Мълвата носи, че Гелев плащал на община Дупница бомбастичен наем.

За изясняване на сумите и начинът, по който е осъществена сделката, изпратихме въпроси до община Дупница по Закона за достъп на информация. Те касаят предоставените фактури за осъществени ремонти, договора за наем и продажбата на имота. Изпратихме запитване и до община Сапарева баня за задълженията на стопанина на хижата към общинската хазна.

Така изглеждат стаите в хижата.

1 коментар

  1. Тя го учи на тенис, а той и показва…п.нис. Заради тея любовни истории всички кадърни бягат от тази партия в Дупница.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here