Тачев, Виделова и Тренева.
Крум Маринов

 Кметът на община Бобошево Крум Маринов стяга местен вот на недоверие, за да сваля от поста председателя на Общинския съвет Стефан Тачев. Откакто влезе в Общинския съвет Стефан Тачев не спира да огласява различни проблеми на общината, включително обвини Маринов, че проваля провеждането на сесиите. Тачев от месеци алармира също, че общината е без бюджет, тъй като съветници не са съгласни с финансовите разчети. Маринов обаче отказва да направи корекциите и твърди, че Тачев е сложил прът в развитието на Бобошево и не може да провежда обществени поръчки. ОбС шефът пусна и сигнал до специализираната прокуратура срещу градоначалника, по който се чака решение. Сега обаче, изглежда, кметът е решил да отвръща на удара. Оказва се, че на предстоящата сесия има внесена докладна, според която съветниците ще дават оценка на работата на Тачев, като ревизират дейността му. От резултата зависи дали той ще запази поста си. Разборът на сили в местния парламент показва, че за свалянето на Тачев са нужни шестима съветника.

Георги Мичков от БСП

Маринов най- вероятно ще разчита на гласовете на Георги Мичов, Лариса Каменова, д-р Албена Тонева и Албена Пеянска. Според Стефан Тачев четворката мели успешно брашно с градоначалника.

„Съпругата Георги Мичов е кметски наместник на с.Скрино, назначена и на подчинение на кмета Крум Маринов. Питам се също дали неговата търговска дейност е подплатена с нужната документация? Майката на Лариса Каменова работи като готвач в социалния патронаж т.е. кметът е работодател.

Д-р Албена Тонева /с очилата в ляво/

Д-р Албена Тонева държи кабинет в с. Блажиево, отдаден под наем от община Бобошево. Ремонтът на покрива на сградата, в която се помещава кабинетът, е поет от община Бобошево и на стойност около 40 000 лв. Същата сграда се ползва и за жилищна от д-р Тонева. Съпругът на Албена Пеянска пък е личен приятел на Маринов.“, изрежда Стефан Тачев. Той е категоричен: „Ето защо точно тези хора и точно в този момент искат да докажат, че не си върша работата. Справям се и доказателство за това е неистовото желание на кмета да се отърве от мен.“ Въпреки готвения преврат, Течев продължава с критиката като пита как може при неприет бюджет общината да дава пари за ремонти и да провежда обществени поръчки?

Даниела Стоянова

„Нормално е първо да се приеме бюджет, а след това да се харчат парите, заложени в капиталови разходи от бюджета. Кметът направи всичко възможно да убеди хората, че точно тези пари са загубени за общината поради неприетия бюджет. Оказва се, че това е поредна лъжа и манипулация. Ако общината е лишена от тези пари, каква е логиката кметът да провежда обществена поръчка за усвояване на 320 000 лв? Не само е обявена поръчката, но вече има и одобрена фирма – изпълнител. Едва ли за някого е изненада коя е фирмата: „Ди Ви Би“ ООД с управители на Ирина Кирилова и Ради Радев . Фирмата стопанисва пресевната в гр. Бобошево. Във връзка с усвояването на тези пари от кмета по перо капиталови е необходимо да се приеме бюджет!

Йордан Бояджиев, Велислава Димитрова, и Цветелина Младенова от ГЕРБ

Общинският съвет показа, че ще одобри такъв, но с необходимите корекции, които кметът все още не е направил! Ето защо кметът действа по типично за него начин. Планът е елементарен: Сваля се председателят на Общински съвет – Бобошево, под предлог, че не си върши работата, а в същност причината е, че осветлява нередностите.“, пише Тачев. Цитираната обществена поръчка касае ремонт на улици в Бобошево и няколко села в общината с прогнозна стойност общо 267 833 лв. без ДДС и 321 399,6 лв. с ДДС. Ще се ремонтират улиците „Момина сълза“, „Спортист“ и „Никола Вапцаров“ в Бобошево. В село Усойка „Христо Ботев“ и „Тополите“, в село Слатино „Цар Борис“, „Божур“ и „Рила“, две отсечки в Доброво и Скрино и улица „Васил Левски“ в Блажиево. „Ди Ви Би“ са спечелил с оферта в размер на 321 399,60 лв. с ДДС. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here